Bassant Actueel
dienst advisering ricardo

Advisering

De financiële administratie is gebonden aan vele wetten en regelgevingen. Dat is ook wel nodig, omdat het uiteindelijk de basis vormt van de Nederlandse economie. Bassant kent alle wetten en regels door en door. Lees verder »
laptop 1840479 640

Administraties

Bassant licht uw organisatie zowel financieel als administratief door. Daarom kunt u rekenen op advies op administratief, organisatorisch én fiscaal vlak.
Lees verder »
dienst fiscaal erna

Fiscaal advies

De belastingadviseurs van Bassant werken altijd nauw samen met de opdrachtgever. Zo komen we tot de beste fiscale oplossingen. Onze fiscaal adviseurs signaleren en brengen betrouwbaar advies uit voor u en uw organisatie, nu én later. Lees verder »

Alleen afromen als er geen vergelijking is

1EURO VZ 1De afroommethode mag alleen gebruikt worden om de hoogte van het gebruikelijk loon te bepalen als de vergelijkingsmethode niet mogelijk is. Dit geldt zelfs als de winst van de bv nagenoeg geheel aan de werkzaamheden van haar directeur-grootaandeelhouder (dga) te danken is, zo stelt Gerechtshof Amsterdam in een recente zaak.
Het gerechtshof oordeelde in dit hoger beroep opnieuw in het voordeel van een bv die met de fiscus een geschil had over de hoogte van het gebruikelijk loon van haar dga.

Lees meer: Alleen afromen als er geen vergelijking is

Invoering aanzegtermijn per 1 juli 2014

contract

 Per 1 juli 2014 bent u mogelijk verplicht om werknemers standaard één maand voor afloop van hun tijdelijke contract schriftelijk op de hoogte te brengen van de beëindiging daarvan. Ook als u de overeenkomst verlengt,  moet u dit melden. Doet u dit niet of bent u te laat, dan moet u de werknemer een vergoeding betalen.

De Tweede Kamer is akkoord  gegaan met het wetsvoorstel Werk en zekerheid. Door deze wet wordt het ontslagrecht hervormd en worden enkele wetten veranderd. Eén van de maatregelen is de invoering van een zogenoemde aanzegtermijn voor tijdelijke contracten.

Lees meer: Invoering aanzegtermijn per 1 juli 2014

Erfbelasting

 

download

Onderstaande link bied u de mogelijkheid deel te nemen aan een belangenvereniging t.b.v. terugvordering van erf/schenkbelasting.
Met het attenderen op deze mogelijkheid willen wij niet de indruk wekken dat wij hier een positief dan wel een negatief advies aan verbinden.

Voor nadere informatie kunt u ons uiteraard benaderen.

 

 

                    ERFBELASTING

 

 

 

Belangrijk nieuws betreffende de zorgkosten

zorgkostenIn 2014 verdwijnt de algemene fiscale aftrekpost voor zorgkosten die niet vergoed worden, zoals bijvoorbeeld een tandheelkundige ingreep die buiten de verzekering valt.
Haalt u waar mogelijk de zorgkosten naar voren.

Lees meer: Belangrijk nieuws betreffende de zorgkosten

IMF geeft "groen licht " voor eenmalige sukpertaks van 10% op uw spaargeld


spaargeld 0Het IMF stelt voor om een eenmalige belasting van 10% te heffen op het spaargeld in de 15 landen van de eurozone. Dat meldt Le Figaro. Het idee is niet nieuw. Al in 2011 merkte de Boston Consulting Group op dat een belasting van 30% op alle activa de enige uitweg uit de eurocrisis zou zijn.

Steen Jakobsen, de hoofdeconoom van de Saxo Bank, stelde zich in april van dit jaar iets conservatiever op en sprak toen van een belasting op activa à rato van 10 à 15%. Ongeveer het percentage waarmee het IMF nu afkomt.

Het IMF verwijst naar een studie van de Duitse econoom Stefan Bach. Die berekende in 2012 dat indien enkel de Duitsers die meer dan 250.000 euro op de bank hebben staan eenmalig zouden worden belast à rato van 3,4%, men ruim 100 miljard euro zou kunnen ophalen, 4% van de Duitse openbare schuld.

Lees meer: IMF geeft "groen licht " voor eenmalige sukpertaks van 10% op uw spaargeld

Bassant

Villapark 1
3051 BP  Rotterdam

T: 010 - 418 61 66
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK Rotterdam 24340248

Klachtenregeling | Privacyverklaring

Aangesloten bij

 logo-rb